29 november


Helluuuu
Idag har vi julpyntat lite här hemma o jag bara älskar detta! Snart kommer bästa mysmånaden på året, december! 

Nu ska jag tända massa ljus o lägga mig i sängen.
Kraaaaam
/Conne

Glass på banan

Hej på er! Tänkte dela med mig av en lite nyttigare variant av chokladglass som jag såg på tv för ett tag sedan. Detta smakar faktiskt precis som chokladglass och inte alls banan (vilket är lite synd med tanke på den bananälskare jag är haha). Tycker verkligen att alla borde testa detta. Det enda man behöver är banan och kakao vilket nästan alla har hemma, superbra!

Börja med att frysa ner en eller flera bananer beroende på hur mycket "glass" du vill göra. Jag brukar ha mina i frysen i minst ett dygn. 
Mixa sedan bananen i en mixer. Denna gången använde jag en matberedare (som på bilden) men det funkar lika bra med en smoothiemixer! Sedan är mitt tips att ta upp bananen eller bananerna ur frysen ungefär 15 minuter innan man börjar mixa den så att man inte förstör mixern.
Blanda sedan i kakao. Här har jag inget speciellt mått men jag skulle väl rekommendera ungefär 2msk kakao/banan. Det varierar såklart och man bestämmer själv hur mycket man vill blanda i. När det är färdigmixat ska det se ut något åt detta hållet. 

Själv brukar jag ställa ner den i frysen en stund till efter att den är klar så det blir ännu mer som riktigt glass. Tyvärr fick jag ingen bra bild på det färdiga resultatet men prova så får ni testa er fram själva! 
Hoppas ni mår bra, pussss

/ Cassie 



Julkänslor



Lördagen spenderades hemma hos mina kusiner med både pepparkaksbak och lussebullsbak tillsammans med halva släkten. Fick riktig julkänsla, så härligt! 

Söndagen tillbringade jag med samma hälft av släkten på ett supermysigt ställe ute på landet där vi firade min kära mormor med mat och tårta.

Är det inte märkligt att jag alltid lägger upp bilder på mat? Det får bli skärpning på den fronten! Ännu märkligare är det väl att jag alltid fotar till bloggen med min iPhone när jag faktiskt går foto i skolan.. 
Anyway, nu ska jag sova. Det var varit en lång tisdag för min del, som alla tisdagar då jag börjar skolan 08.10 och stannar i stan och har dans till 20.30 på kvällen. Godnatt på er, pussssss

/ Cassie 

1 månad till julafton


Såndär gammal selfie på det.

Hej på er! Ber om ursäkt för dålig bloggande från både min och Cornelias sida. I helgen har det hänt mycket för min del och det kommer ett inlägg med massa bilder imorgon. 
Idag är det bara en ynka månad till julafton, 1 vecka till första advent och 19 skoldagar kvar till jullov!! 
Hoppas ni mår finfint, pussssss

/ Cassie 

Fullt upp

Bild ifrån föreställningen vi var delaktiga i.
 
Dagarna går så sjukt fort nu och det är snart december, hur sjukt? Har iallafall haft farmor på besök i helgen och lite andra gäster idag. 
Imorgon är det måndag igen och det betyder sovmorgon vilket är väääldigt gött! 
 
/Conne ♦

Pepparkaksmys


Vet inte varför jag endast lägger upp bilder på mat, åh juste, jag älskar mat.

Hej på er! Idag har jag suttit en stund och skrivit på ett tal jag ska hålla på svenskan på tisdag, supernervööös. Annars har jag inte gjort så mycket mer, mest gått och plockat lite på mitt rum. Vill verkligen få färdigt så jag kan bli nöjd med rummet snart. Kvällen kommer antagligen spenderas med familjen, lugn dag, precis som resten av mina helger. När jag ska skriva ett inlägg här på bloggen inser jag hur tråkigt liv jag faktiskt har haha. Anyway, hoppas ni får en mysig kväll, pussss

/Cassie 

Fredag 14 november


Hej på er! 
Skrev ett inlägg igår men såg nu att jag glömt publicera det, duktigt jobbat! 
I alla fall, idag var det dags för den sista föreställningen, som jag för övrigt inte berättat heter destination, och efteråt bjöds det på tårta. Efter vi slutat satt jag och en kompis kvar och redigerade lite bilder som vi tagit under de 8 föreställningarna och som sedan ska bli en liten utställning. Det har verkligen varit en otroligt både rolig och lärorik vecka! 
Hoppas ni får en fortsatt bra fredag, pussss

/ Cassie 

Föreställningar


Hej på er! 
Sedan några veckor tillbaka har tvåorna i dans, foto, film och teater på skolan jobbat med en föreställning som har premiär om en halvtimme. Åtta föreställningar kommer att göras totalt och jag är faktiskt lite nervös även fast vi inte direkt ska vara med på scenen. 
Hoppas ni får en toppenbra dag, pussss

/ Cassie 

Besök från Italien

 
Förra veckan va syrran och en kompis från italien på besök, har inte träffat henne på jättelänge så det var kul. Vi var på gekås en dag, så blev en del köp där för alla. 
 
Denna veckan har både jag och Cassie föreställning hela veckan, dock är inte vi med så mycket eftersom vi går film/foto, lite synd. Jaja inga vanliga lektioner denna vecka iallafall. 
 
Ha de bäst!
/Conne ♦

Majsan Bajsan

Hejsan, Maria här. Tänkte bara skriva till er att Cassie och Connen är dom bästa som finns. Ibland undrar jag hur jag ens står ut med dom, men dom är mina små bananisar och dom får mig att skratta när jag verkligen inte vill. Älskar er vääääldigt mycket skitungar 

/ M 🍍

Tidiga morgnar


Från we heart it

Hej och godmorgon på er! Är så galet trött. Blir alltid tröttare efter loven än innan??? Anyway, nu har jag medialektioner hela dagen och ska förbereda lite inför föreställningen vi ska ha hela nästa vecka. Hoppas ni får en bra dag, pusssss

/ Cassie 

Halloween





Igårkväll kom 7 tjejer hit och besökte mitt lilla hus. Vi åt riktigt äcklig mat, när jag kollade i matlådorna i kylskåpet efter nått att äta idag såg det om möjligt ännu vidrigare ut. I vilket fall som helst sminkade vi och klädde ut oss just like the old times. Hittade fakeblod cirka överallt när jag städade idag haha. Tror jag talar för alla när jag säger att jag hade superkul. 
Riktigt usla bilder men en jäkligt kul kväll. 

/ Cassie